Γεννήθηκα το 1959 στην Ρουμανία. Θέλοντας από τα παιδικά μου χρόνια να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου, επέλεξα να γίνω ιατρός. Έτσι, αποφοίτησα από την Ιατρική Σχολή στην πόλη  Κλούζ της Ρουμανίας, το έτος 1984 με βαθμό λίαν καλός. Εκεί γνώρισα τον σύζυγο μου, επίσης φοιτητή της Ιατρική σχολής.  Μετά τον γάμο μας,  εγκαταστάθηκα στην Ελλάδα-Αθήνα όπου ολοκλήρωσα τις σπουδές μου  με την εκπαίδευση στην ειδικότητα της  Ακτινοδιαγνωστικής, το 1989 στο Νοσοκομείο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. 

 

Το 1990 ξεκίνησα την καριέρα μου σαν ειδικευμένη ιατρός στο ίδιο νοσοκομείο ως επιμελήτρια.  Στη συνέχεια, εξειδικεύθηκα στο αντικείμενο  του μαστού στη Φινλανδία, ενώ στις επεμβατικές διαγνωστικές πράξεις του μαστού, στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών υπό τον Καθηγητή Γιώργο Ζωγράφο.

Βεβαίως η εξειδίκευση στην διαγνωστική απεικόνιση του μαστού δεν τελειώνει ποτέ.  Ακόμα και σήμερα η ενημέρωση για  τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα , αποτελεί για μένα προτεραιότητα , με την ενεργό συμμετοχή μου στα μεγαλύτερα διεθνή συνέδρια της Ευρώπης και της Αμερικής. 

 Από το 1993 έως το 2011 διετέλεσα Επιστημονική Υπεύθυνη και Διευθύντρια της Μονάδας Μαστού του Νοσοκομείου  Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Το συγκεκριμένο τμήμα το έχω οργανώσει από την αρχή και αποτέλεσε πρότυπο κέντρο απεικόνισης και διάγνωσης παθήσεων του μαστού . Όλα τα χρόνια συνεργάστηκα στενά με το Κέντρο χειρουργικής μαστού του Ογκολογικού νοσοκομείου « Ο Άγιος Σάββας». 

Από το 2011 μέχρι σήμερα κατέχω τη θέση της Διευθύντριας του Τμήματος Απεικόνισης του Μαστού στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι.

Σε όλη την διάρκεια της επαγγελματικής μου πορείας,  εκτός του ιατρικού έργου ασχολήθηκα με την επιστημονική έρευνα, κυρίως στον τομέα απεικόνισης μαστού. Έχω παρουσιάσει πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες, πάνω στο αντικείμενο μου, σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, ενώ περισσότερες από 16 εργασίες μου έχουν δημοσιευτεί σε Ελληνικά και Διεθνή Επιστημονικά Ιατρικά Περιοδικά. Επίσης, υπήρξα κατ΄επανάληψη προσκεκλημένη ομιλήτρια και εκπαιδεύτρια, σε  σεμινάρια και στρογγυλές τράπεζες  και επιστημονικές εκδηλώσεις.

  • Είναι ενεργό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού.
  • Επίσης, είμαι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινολογίας,
  • Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ακτινολογίας
  • Ακτινολογικής Εταιρείας της Βόρειας Αμερικής,
  • Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού,
  • Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μαστού (EUSOBI),
  • Αμερικανικού Κολεγίου Ακτινολόγων (ACR)

 

Προσπαθώ να βοηθώ τους συνανθρώπους μου, με τα δικά μου όπλα  και  επιστημονικές γνώσεις , πάντα με μεγάλη  ικανοποίηση και  αίσθημα ευθύνης. Θεωρώ ότι αυτό το έχω επιτύχει σε μεγάλο βαθμό έχοντας  μεγάλη αναγνώριση και  εκτίμηση  από τις ασθενείς αλλά και τους συναδέλφους ιατρούς. Αυτή η προσπάθεια όμως συνεχίζεται.

 

Είμαι και θα είμαι πάντα δίπλα στις γυναίκες που με εμπιστεύονται στην μάχη κατά του καρκίνου του μαστού.